Hoe breng ik EPDM aan op mijn platte dak?

In de eerste plaats zeggen we nog een keer dat het aanbrengen van EPDM erg eenvoudig is. Je hoeft niet op ingewikkelde wijze allerlei rollen aan elkaar te branden. EPDM aanbrengen gebeurt zonder open vuur! Je kan het “oude” dak ook gewoon laten zitten. Je kan de rollen rubberen dakbedekking, de EPDM, naadloos aanbrengen en aan elkaar verbinden dankzij de elasticiteit van het materiaal. EPDM is bestand tegen de, steeds vaker voorkomende, extreme weersomstandigheden. UV-bestendig, waterdicht en eenvoudig aan te brengen. Ook licht hellende daken zijn uitstekend te behandelen met EPDM dakbedekking.

EPDM dakbedekking is gemakkelijk aan te brengen: geen gedoe met een brander of losse rollen dakbedekking. Deze rubberen dakbedekking is gegarandeerd waterdicht, omdat je het naadloos aanbrengt dankzij de elasticiteit van het materiaal. EPDM is geschikt voor platte en licht hellende daken en is bestand tegen extreme weersomstandigheden en gaat zeker 40 jaar mee. Een EPDM-dak is wortelwerend en daardoor prima geschikt voor groendaken. Deze daken houden water vast en zijn isolerend.

Aanbrengen EPDM dakbedekking

  1. Het oude dak kunt u gewoon laten liggen. Wel moet u dat eerst reinigen. En dat reinigen doet u door eerst grondig te vegen, zodat er geen steentjes, takjes, hoe klein ook, achterblijven. Vervolgens gebruikt u dakprimer om evt. toch losliggende stofdeeltjes e.d. te fixeren. 
  2. U hebt de EPDM op maat besteld, dus kunt u de EPDM dakbedekking op het dak uitrollen.  Verdeel de folie gelijkmatig over het dak. Wacht ongeveer een uurtje met bewerken zodat de aanwezige (fabrieksmatige) spanning neutraliseeerd.
  3. Rol de EPDM dakbedekking over de kortste zijde terug tot de helft, vouwen mag ook.
  4. Breng voor de terug opgerolde/opgevouwen dakbedekking een niet onderbroken lijmstreep aan op het dak, met de bodemlijm (KS 143). Boor 5 gaten onderin het blik, van 8 millimeter (ongeveer). Verdeel nu de lijm gietend over uw dak. De lijm wordt vervolgens streepsgewijs aangebracht op het dak. De bodemlijm (KS 143) wordt enkelzijdig aangebracht op het dak op de laatste 20 cm na. De laatste 20 cm van het dak dient u niet te lijmen met de (KS 143) Dit doet u, net als de muren en opstaande randen met de “randen & opstandenlijm” (KS 137). Deze brengt u aan beide zijden (dak en EPDM folie) aan. De genoemde lijmen zijn in verschillende hoeveelheden te verkrijgen. 
  5. Rol de EPDM dakbedekking over de gelijmde ondergrond en druk deze, voorzichtig, aan met een hemelwaterafvoerbuis een wals of een stang. Dan gaat u de EPDM dakbedekking vanuit het midden naar buiten een paar keer nawalsen/aandrukken zodat de EPDM dakbedekking overal goed de lijm raakt. Zo kunt u ook eventuele luchtbellen verhelpen. 
  6. U heeft nu de helft van uw dak in orde gemaakt. Dan is het nu tijd voor de andere helft.
Dakbedekking pakket

EPDM Dakbedekking pakket

Een EPDM totaalpakket is een uitstekende keuze voor het bedekken van een dak. Het pakket bevat alle benodigdheden voor een succesvolle dakbedekking, inclusief een EPDM-membraan, lijm, lijmrollers en een afdichtingstrip. Het EPDM-membraan is ontworpen om een ​​perfecte barrière te vormen tussen het dak en de buitenlucht, waardoor uw dak beschermd is tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en ijs.

  • EPDM totaalpakket op maat voor uw klus.
  • Bespaar veel tijd met onze calculator.
  • Niet iedere keer uitzoeken welke benodigdheden u moet hebben.
  • Veel ondernemers maken gebruik van onze pakketten en zijn zeer tevreden.
Mocht u nog vragen hebben dan zijn wij altijd bereikbaar.