Groendak

Groendak echt van deze tijd.

Heide of gras op uw dak? Het kan allemaal tegenwoordig en het past ook bij het tijdsbeeld. En, niet onbelangrijk, het is mooi. Uw tuin? Tegels er uit, groen erin. Voor de leefomgeving is het ook een stuk beter dan flatstones of stoeptegels. We zien steeds meer groen ook op de daken. Het kan allemaal en het is eenvoudig zelf aan te brengen.

We zien het steeds meer. Wist u dat het niet alleen maar mooi is, een sieraad voor de wijk, de omgeving waar u woont, maar het heeft ook tal van eigenschappen die goed zijn voor de biodiversiteit. Het klimaat verandert, we zien dat het weer langzaamaan verandert. Er zijn dagen waar extreem veel regenwater in korte tijd op ons neerdaalt. Dat leidt op sommige dagen, en op sommige plekken, in ons land tot erg veel overlast.

Wist u dat door uw dak om te toveren tot een groendak, u een bijdrage levert aan de strijd die we soms moeten voeren met het regenwater. Planten en de ondergrond waar de plant zijn voeding vandaan haalt, houden vocht vast. Hierdoor komt regenwater niet meteen straten en riolen belasten, er treedt een zekere vertraging op. Ook kan het zijn dat vastgehouden vocht verdampt. We gaan dus voor een groendak? 

Dan vraagt u zich wellicht af of EPDM als ondergrond geschikt te maken is voor beplanting. Het antwoord is dat EPDM het meest ideale materiaal als ondergrond voor uw groendak. EPDM is absoluut waterdicht, en dat blijft het ook wanneer uw dakflora groeit en wortels ontwikkeld. EPDM laat vocht nog wortels door. De kwaliteiten nog eens op een rij. EPDM is waterbestendig, ongevoelig voor UV straling, elastisch, eenvoudig aan te brengen, vrijwel onderhoudsvrij.

Misschien wel de belangrijkste eigenschap in combinatie met een groendak is de levensduur. Onze tijd vraagt om duurzaamheid. Met een levensduur van 50 jaar, voldoet EPDM ruimschoots aan die vraag.

De procedure, het werkproces wijkt niet af van het aanbrengen van EPDM zonder er een groendak van te maken.

Dakbedekking pakket

EPDM Dakbedekking pakket voor uw groendak

Een EPDM totaalpakket is een uitstekende keuze voor het bedekken van een dak. Het pakket bevat alle benodigdheden voor een succesvolle dakbedekking, inclusief een EPDM-membraan, lijm, lijmrollers en een afdichtingstrip. Het EPDM-membraan is ontworpen om een ​​perfecte barrière te vormen tussen het dak en de buitenlucht, waardoor uw dak beschermd is tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en ijs.

  • EPDM totaalpakket op maat voor uw klus.
  • Bespaar veel tijd met onze calculator.
  • Niet iedere keer uitzoeken welke benodigdheden u moet hebben.
  • Veel ondernemers maken gebruik van onze pakketten en zijn zeer tevreden.
Mocht u nog vragen hebben dan zijn wij altijd bereikbaar.