Leverancier

Relatie met leverancier

EPDM Centrum heeft al jaren ervaring met het gebruik van EPDM. Doordat wij zelf, onder de naam DRS, dakgoot renovatie specialist vele kilometers dakgoot en daken geplakt met EPDM hebben. Wij, DRS zochten een leverancier waarbij het makkelijk was om EPDM te bestellen. Deze opgave bleek moeilijker dan gedacht en daarom besloten wij zelf een webshop te beginnen. Deze webshop, EPDM Centrum moest vooral gebruiksvriendelijk zijn en top producten leveren tegen een scherpe prijs. Doordat wij zoveel ervaring met EPDM hebben konden wij een selectie van verschillende soorten EPDM maken en de EPDM met het beste prijs/kwaliteit verhouding eruit halen.

Kwaliteit

De kwaliteit van EPDM zit hem vooral in dikte, wapening en kleefkracht. Ook is het van belang wat de ondergrond van het te beplakken object is. Bijvoorbeeld een zinken dakgoot heeft andere kernmerken dan een bitumen dak. De onderlaag van het EPDM moet wel goed hechten, zodat er geen lekkages ontstaan. Wij zochten dus een leverancier, die dit beiden kon leveren. Na deze zoektocht kwamen wij uit bij Hertalan. Dit A-merk, wat al meer dan 50 jaar bestaat, levert twee verschillende merken EPDM. Éen uitsluitend bedoeld voor zinken dakgoten en éen voor de daken. Voor de dakgoten hebben zij een unieke samenstelling, namelijk EPDM met als onderlaag butyl. Dit heeft als groot voordeel dat er geen ( dure ) lijm nodig is en dat het naast waterdicht ook luchtdicht is.

Hierdoor is het bijna onmogelijk dat er water tussen het EPDM en het zink komt, dit is een veel voorkomend probleem bij overige EPDM. Doordat wij ook met dit product, Hertalan Easy Stick kilometers dakgoot hebben verwerkt, weten wij dat dit een absoluut top product is. Vanuit de verwerking, DRS garanderen wij zelfs 10 jaar garantie.
Bij de daken bied Hertalan het product Easy Cover aan. De naam zegt het al, het is heel easy om een dak dicht te leggen. Dit komt vooral omdat Hertalan in samenwerking met EPDM Centrum, membranen verkoopt. Dit betekend dat het dak zonder ( kwetsbaren ) naden dicht kunt leggen. Hierdoor is EPDM Centrum op het idee gekomen om completen daken in een box te verkopen. Kijk vooral op de website naar de mogelijkheden.

Fabrieksgarantie

Dat Hertalan kwaliteit na streeft is wel te zien, omdat ze op al hun EPDM 20 jaar fabrieksgarantie garanderen. Deze garantie kunnen ze bieden omdat er tijdens het productieproces monsters worden genomen van het product. Eveneens testen ze het EPDM op UV straling, ozon en andere weersinvloeden in het laboratorium in Kampen. Pas als de monsters aan de fabriekseisen voldoen, verlaten ze de fabriek. Al onze producten op EPDM Centrum zijn afkomstig van Hertalan. Dit betekend niet alleen dat het EPDM van top kwaliteit is, maar ook op de lijmen en seals die hiervoor gebruikt worden. De gereedschappen op de website zijn aanbevolen door Hertalan. Wij maken daarom ook, enkel gebruik van deze gereedschappen. Kortom, Hertalan is een merk waar kwaliteit heel hoog in het vaandel staat. Door gebuik te maken van de unieke producten Hertalan Easy Stick en Hertalan Easy Cover, heeft u de perfecte samenstelling voor uw goot en dak. Met de juiste verwerking, heeft u tot 50 jaar hier geen omkijken meer naar!